teisipäev, 27. märts 2012

Küsimustele vastab Eesti Sportliku ja Traditsioonilise Wushu Föderatsiooni president ja Euroopa Wushu XIV Meistrivõistluste peakorraldaja Priit Kõrve




Kuidas on võimalik, et meile nii eksootilise ala,  wushu, Euroopa meistrivõistlused toimuvad Tallinnas? 
Wushu ehk kungfu - seda nimetust tuntakse läänemaailmas rohkem. See on hetkel üks kiiremini arenevaid spordialasid maailmas üldse. Eestis on Hiina võitluskunstidega tegeletud üle 25 aasta ja viimase 7 aasta jooksul oleme järjest enam esindatud rahvusvahelisel tasemel. Möödunud aasta Euroopa wushu meistrivõistlustelt tõime kokku 5 medalit. Lisaks oleme korraldanud mitmeid rahvusvahelisi võistlusi. Oleme teinud kõvasti tööd, mille tulemuseks on teist aastat järjest Euroopa meistrivõistluste toimumine Tallinnas.


Esimesed külalised on  Eestisse seoses Wushu XIV Euroopa Meistrivõistlustega juba saabunud.  Kas olete valmis 27 riigi esindajate vastuvõtuks? 
Alati tundub, et võiks midagi veel ja rohkem olla, aga jah, oleme valmis. Täpsustaks, et 27 riigist tulevad ainult sportlased, kuid kaasalöövate riikide arv on mõnevõrra suurem. Lisaks võistlustele toimub Tallinnas 26. märtsil Euroopa Wushu Föderatsiooni aastakongress, millega ühinevad veel mõned riigid ja loomulikult on meil külalised Hiinast.


Millal ja millega avatakse meistrivõistlused? 
Võistluste avamine toimub 26. märtsil, kell 20.00, suure shõuga Lasnamäe Kergejõustikuhallis (Punane 45). Pileti maksumus on 5 eurot. Avalöögi annab Eesti Kaitsejõud orkestriga, millele järgnevad meeskondade paraad, wushu/kungfu demonstratsioonesinemine, Draakoni tants (Spordiklubi Julged), Lõvid Lätist, Flygrossing ja MIA, kes lõpetab avamise oma kauni häälega. Pealtvaatajate vahel loositakse mõned auhinnad. Arvan, et kui kellelgi on vähegi huvi Hiina temaatika vastu, siis tasuks kindlasti tulla seda üritust vaatama. 


Kui palju meie sportlasi osaleb ja kas on ka medalilootust?
Eestist on 7 sportlast. Kuus on noorte kategooriates ja üks täiskasvanu. Kas medaleid tuleb? Ei tahaks ära sõnuda, aga kodupubliku abiga tahaks kahe esimese päevaga mõne medali Eestile tuua küll. Nii, et kutsuks kõiki, kes saavad tulla 27.  ja 28. märtsil, kell 9.00 – 12.00,  kaasa elama ja tuge pakkuma meie noorsportlastele. 

Kellele ise pöalt hoiate?
Võistleb 3 minu ja minu naise (Aale Kõrve) õpilast: Edith Merila, Jaan Voronõi ja Anete Kõrve. Hoiame neile kõigile pöialt. Kuna võistlustel osaleb ka mu enda tütar Anete, siis isana valetaksin, kui ei tunnistaks, et eks ikka oma lapse esinemist ootan kõige rohkem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar