teisipäev, 27. märts 2012

Seltskonnaajakiri face|control: Tallinnas algasid Hiina võitluskunsti Wushu ehk Kung-Fu Euroopa meistrivõistlused


Sel nädalal Tallinnas toimuvatel Wushu XIV Euroopa Meistrivõistlustel osaleb sportlasi 27st riigist, Kohal on ka meile veidi eksootilise võistluskunsti kodumaa Hiina esindajad. Kas eestlastel on ka medalilootust?

"Eestit esindab 7 sportlast. Ei tahaks ära sõnuda, aga kodupubliku abiga tahaks kahe esimese päevaga mõne medali Eestile tuua küll. Kuna võistlustel osaleb ka mu enda tütar Anete, siis isana valetaksin kui ei tunnistaks, et eks ikka oma lapse esinemist ootan kõige rohkem," tõdeb wushu, läänemaailmas tuntud kui kung-fu edendaja Eestis, Euroopa meistrivõistluste peakorraldaja Priit Kõrve, kellel on treenerist abikaasa Aale Kõrvega kahasse medalite eest võitlemas kolm sportlast. Ajakirja IluGuru toimetaja Monika Kuzmina uuris Priidult, kuidas mehe vaim suurvõistlusteks valmis on. 


Kuidas on võimalik, et meile nii eksootilise ala, Wushu, Euroopa meistrivõistlused toimuvad Tallinnas?

 Wushu ehk kung-fu - seda nimetust tuntakse läänemaailmas rohkem, on hetkel üks kiiremini arenevaid spordialasid maailmas üldse. Eestis on Hiina võistluskunstidega tegeletud üle 25 aasta ja vimase seitsme aasta jooksul oleme järjest enam esindatud rahvusvahelisel tasemel. Möödunud aasta Euroopa Wushu meistrivõistlustelt tõime kokku viis medalit. Lisaks oleme korraldanud mitmeid rahvusvahelisi võistlusi. oleme teinud kõvrasti tööd, mille tulemuseks on teist aastat järjest Euroopa meistrivõistuluste toimumine Tallinnas. 



Kas olete valmis 27 riigi esindajate vastuvõtuks?
Alat
i tundub, et võiks midagi veel ja rohkem olla, aga jah, oleme valmis. Täpsustaks, et 27 riigist tulevad ainult sportlased, kuid kaasalöövate riikide arv on mõnevõrra suurem. Lisaks võistlustele toimub Tallinnas 26. märtsil Euroopa Wushu Föderatsiooni aastakongress, millega ühinevad veel mõned riigid ja loomulikult on meil külalised Hiinast.

Millal ja millega avatakse meistrivõistlused?
Võistluste avamine toimub 26. märtsil, kell 20.00, suure show‘ga Lasnamäe Kergejõustikuhallis (Punane 45, pilet maksab 5 eurot).Avalöögi annab Eesti Kaitsejõud orkestriga, millele järgnevad meeskondade paraad, wushu/kung-fu demonstratsioonesinemine, Draakoni tants (Spordiklubi Julged), Lõvid Lätist, Flygrossing ja MIA, kes lõpetab avamise oma kauni häälega. Pealtvaatajate vahel loositakse mõned auhinnad. Arvan, et kui kellelgi on vähegi huvi Hiina temaatika vastu, siis tasuks kindlasti tulla seda üritust vaatama.



Kui palju meie sportlasi osaleb ja kas on ka medalilootust?Eestist on 7 sportlast. Kuus on noorte kategooriates ja üks täiskasvanu. Kas medaleid tuleb? Ei tahaks ära sõnuda, aga kodupubliku abiga tahaks kahe esimese päevaga mõne medali Eestile tuua küll. Nii, et kutsuks kõiki, kes saavad tulla 27.  ja 28. märtsil, kell 9.00 – 12.00,  kaasa elama ja tuge pakkuma meie noorsportlastele.

Kellele ise pöalt hoiate?
Võistleb kolm minu ja minu naise (Aale Kõrve) õpilast: Edith Merila, Jaan Voronõi ja meie tütar Anete Kõrve. Hoiame neile kõigile pöialt. Kuna võistlustel osaleb ka mu enda tütar, siis isana valetaksin kui ei tunnistaks, et eks ikka oma lapse esinemist ootan kõige rohkem.
Euroopa Wushu Meistrivõistlused toimuvad Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis 26.-30. märts 2012. Osaleb 26 riiki ja ca 600 sportlast. Pidulik avatseremoonia ja show esmaspäeval, 26. märtsil algusega kell 20.oo. Esineb lauljatar MIA!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar