laupäev, 8. september 2012

Klubist...



Klubi SK Julged on Eesti suurim Wushu/Kungfu klubi. Treeningud toimuvad kõigile vanuserühmadele: täiskasvanud, noored ja lapsed.

                                                              pildil: suvelaager 2010

Õpetatakse sportlike ja traditsioonilisi Wushu/Kungfu stiile, Taijid, relvatehnikaid ja loomulikult praktilist/rakenduslike vabavõitlust e sandad.
Õpetatavad stiilid: Chang Quan, Nan Quan, Fanzi Quan, Bai He Quan, Di Tang Quan, Hu Quan, Xingi Quan, Shaolin Quan, Wudang traditsioonilisi stiile.
Lühiksed relvad: mõõgad – Jian, Dao, Nandao;
Pikkad relvad: Gun (kaigas), Qiang (oda), Pudao


SK Julged ajalugu


Peatreener Priit Kõrve alustas oma Wushu/Kungfu alaseid õpinguid Lev Kim’i käe all 1990 aastal.
1996 aastast tehti Haabersti Vaba Aja Keskuse poolt Priit Kõrve’le ettepanek luua antud keskuse juures lastele Wushu/Kungfu treening grupp.

Esialgu kuni aastani 2000 tegutses Priit Kõrve juhitud treening grupp Spordiklubi Kore all.
Alates 2001a on treeningud toimunud Sporiklubi Julged all. 1996. a alates on Priit Kõrve viinud oma õpilastele läbi mitmeid treeninglaagreid. 2004a toimus tervelt 5 laagrit millest üks oli suunatud kõigile Tallinna noortele.
Spordiklubi Julged kuulub mitmesse organisatsiooni nagu alates 2003a Eesti Budo Föderatsiooni, Eesti Sportliku- ja Traditsioonilise Wushu Föderatsioon (2005a asutaja liige) ja 2004a Wushu Assotciation of Baltic and Nordic Countries liige.

Sporiklubi Julged on liikmetele/õpilastele viinud läbi mitmeid loenguid ja seminare (Wushu/Kungfu ajalugu, Wushu ja idamaade filosoofia, esmaabi, anatoomia, treeningalused jpm). 2004.a aitas SK Julged korraldada Wushu festivali Sen Dao 2004 ja I Eesti Meistrivõistlusi Wushus, kus võideti ka mitmeid auhiinalisi kohti. Igal aastal on SK Julged esinenud mitmetel üritustel Wushud/Kungfud tutvustava kavaga (näiteks Haabersti kevad/sügis päevad ja Õllesummer jpt).

SK Julged peatreener Priit Kõrve valiti 2004a algul Eesti Ju-Jutsu Liidu treenerite kutsekomisjoni esimeheks. Priit Kõrve aitas lühikese ajaga ette valmistada vastavalt EOK nõuetele kutseomistamise nõuded Ju-Jutsu treeneritele. 2004a sügisel omistati Priit Kõrve’le IV treeneri tase EOK tsentraalse kutsekomisjoni poolt.

SK Julged on 2 Taolu (Heli-Liis Lilienberg ja Nele Kallus-Karelson) ja 1 Sanda (Madis Paukson) rahvusvahelise tasemega kohtuniku.

SK Julged koostöös Eesti Ju-Jutsu Liidu, Eesti Budo Föderatsiooni, EVK Koolituskeskus OÜ ja Koolituskeskusega E-Katedraal organiseerinud alates 2004a treenerite koolitusi Wushu’s, Ju-Jutsu’s ja Aikidos.

SK Julged õpetatakse eelkõige praktilist Wushud, alates 2004a on võetud eesmärgiks arendada tugevalt ka sportlikku Wushu poolt. Stiilidest on treeningprogrammis sees Jed Kune Do, Changquan, Siniquan, Shaolinquan, Fanziquan, Tiigri stiil jpm.

SK Julged on olnud alates 2005a ainus Eestis rahvusvaheliselt tunnustatud Wushu võistluste korraldaja. Oleme organiseerinud kõik Tallinna Lahtised Wushu meistrivõistlused, alates 2008a Eesti Lahtised Wushu Meistrivõistlused (2011 osales 9 riiki 230 osalejat).

SK Julged on olnud au korraldada:
1 Euroopa Traditsioonilise Wushu Meistrivõistlused 2011 – osalejaid 350, 22 riigist
Võitsid SK Julged sportlased 1 teise koha ja 1 kolmanda koha
14 Euroopa Wushu Meistrivõistlused 2012 – osalejaid 580, 27 riigist ja Euroopa Wushu Föderatsiooni aasta kongressil osales 30 riiki.
Võitsid SK Julged sportlased 2 teise kohta (Anete Kõrve) ja 1 kolmanda koha (Edith Merila).
2011a käisid meie treenerid Priit Kõrve ja Aale Kõrve Hiinas Wudan mägedes (sealt on alguse saanud Taoism) Wushu Akadeemias ennast täiendamas meistrite Guan Yongxing ja Pan Kedi juures.
2012a 26 märtsil omistati SK Julged peatreenerile Priit Kõrve’le 4 Duan Euroopa Wushu Föderatsiooni poolt.

SK Julged poolt on Eesti Wushu Noorte Koondise treener Aale Kõrve.
Alates 2005a on Priit Kõrve juhtinud Eesti Sportliku ja Traditsioonilise Wushu Föderatsiooni ning alates 2010 oleme saanud nii Euroopa (www.ewuf.org) kui ka Maailma Wushu Föderatsiooni (www.iwuf.org) täis liikmeks.

Priit Kõrve on õpinud järgmiste Wushu õpetajate käe all (järjestatud vastavalt oma panusega SK Julged õpetatavatesse metoodikatesse):

Lev Kim – Eesti
Irina Mazepa (sportlikud ja traditsioonilised stiilid) – Venemaa
Dmitry Simakov (sportlikud stiilid) – Venemaa
Guan Yongxing (Qigun, Taiji ja traditsioonilised stiilid) – Wudang Wushu Akadeemia Hiina
Pan Kedi (Qigun, Taiji ja traditsioonilised stiilid) – Wudang Wushu Akadeemia Hiina
Roman Vlasenko (traditsioonilised ja sportlikud stiilid) – Läti
Eleonora Volokonseva (sportlikud stiilid)– Venemaa
Hamed Shafae (Taiji ja Sanda) – Soome
Li Jing (Qigun, Taiji ja sportlikud stiilid) – Sakasmaa
Vladimir Beljuškin (Qigun) – Venemaa
Yongsheng Sheng – Eesti, SK Julged aitas antud õpetajal alustada Eestis treeningutega.
Ja mitmed teised Wushu õpetajad

Lisainfo:
Priit Kõrve
Spordiklubi Julged peatreener
Eesti Sportliku ja Traditsioonilise Wushu Föderatsiooni president

priit@kungfu.ee


www.kungfu.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar