teisipäev, 12. veebruar 2013

Õhtuleht 12.02.2013: USKUMATU! Maadlus hääletati olümpiakavast välja!


Inglise ajaleht Daily Telegraph kirjutab, et täna Lausanne'is alanud Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) juhatuse koosolekul hääletatakse suveolümpia kavast välja üks ala. Briti rahvusringhääling BBC teatab, et selleks osutus Eestile Londonist hõbemedali toonud maadlus.

ROKi soov on suveolümpia programmi värskendada ja seetõttu taheti ühest alast loobuda, et siis aasta lõpus sellele asendaja valida. Londoni olümpia kavva kuulunud kõigil 26 alal võisteldakse ka 2016. aastal Rio de Janeiros, kus neile lisanduvad ragbi ja golf.

Londoni olümpia kreeka-rooma maadluse raskekaalu finaal Heiki
Nabi ja Mijain Lopez Nunezi vahel. 2016. aastal on maadlus
 kindlasti olümpiakavas, aga 2020. aasta osas
 kindel olla ei saa. (AP/Scanpix)
Muudatus puudutab 2020. aasta suveolümpiat. Mis iganes on spordiala, millest ROK loobuda otsustab, ei kaota siiski kõiki lootusi, vaid asub pretendeerima temast endast jäänud tühjale kohale koos seitsme ülejäänud kandidaadiga: pesapall ja softpall, karate, squash, rulluisutamine, ronimine, surfimine ja wushu. Vastav otsus tehakse tänavu septembris.

Arvati, et suurima löögi all on moodne viievõistlus, mis hoolimata oma nimest ei kipu tänapäeva spordipublikuga enam kontakti saavutama. Ent ajalehe andmetel on ROKi asutaja parun Pierre de Coubertain'i poolt leiutatud alal ROKis väga mõjukaid sõpru.

Seetõttu olid kaks peamist kandidaati olümpiakavast väljalangemisele maadlus ja taekwondo. 15liikmeline ROKi juhatus tutvus enne otsuse langetamist olümpiakavakomisjoni raportiga, kus hinnatakse ligi 40 kriteeriumi abil (sh telereitingud, piletimüük, antidoping, ala üleilmsus) kõiki 26 Londoni mängude kavas olnud spordiala.

Kaasaegsete olümpiamängudel ei võisteldud maadluses vaid 1900. aasta suveolümpial. Alates 2004. aastast jagatakse medaleid lisaks meeste kreeka-rooma ja vabamaadlusele ka naiste vabamaadluses. Praeguse seisuga jäävad viimaseks 2016. aasta olümpial jagatavad maadlusmedalid.

Allikas: Õhtuleht 

1 kommentaar:

  1. Bandar Taruhan Piala Dunia Rusia 2018
    UNTUK INFO LEBIH JELAS SILAHKAN HUBUNGI KONTAK DI BAWAH INI :
    wechat : bolavita
    line : cs_bolavita
    whatup : +6281377055002
    BBM: D8DB1C57

    VastaKustuta