kolmapäev, 20. märts 2013

Õhtuleht 20.03.2013: Uus maadlusliidu president: Maadlejad magasid, kui otsuseid tehti

Nenad Lalovic (AP/Scanpix)

Veebruaris, mil kaaluti maadluse olümpiasaatust Šveitsis Olümpiakomitee peakontoris, ei osalenud protsessis ühtegi maadlusega seotud isikut, et kaitsta oma ala. Rahuvsvahelise maadlusliidu presidendi Nenad Lalovici sõnul nende inimesed lihtsalt magasid.

Pead vangutama panev fakt on see, et Rahvusvahelise maadlusliidu (FILA) kontor asub vaid 24 km kaugusel Genfi järvest Šveitsis.

Nenad Lalovic sai FILA presidendiks pärast maadluse välja hääletamist. "Kui veebruaris oli otsustamise aeg, ei olnud kedagi seal. Kõik ütlesid, et neid ei informeeritud, kuid mul on seda raske uskuda. Me justkui magasime," rääkis Lalovic.

Uus FILA boss lubas kiiret tööd tõestamaks maadluse elujõudu pikaajalise olüpiaalana tulevasel teisel Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) hääletusel, mis terendab mais. Kohtumise tulemusena võib maadlus pääseda nimekirja, mis läheb septembris lõplikule hääletusele, kus valitakse üks ala 2020 olümpiamängude kavva.

Maadlus on nüüd vastamisi pesapalli ja softpalli kombineeritud kohataotlusega, veelauatamise, squashi, sportronimise, rulluisuspordi ja võistlusportide karate ja wushuga. Need spordialad on olnud teadlikud oma võimalustest ühe koha pärast võidelda, samas kui maadlust tabas ROKi otsusnagu välk selgest taevast.

"Me oleme kaotanud kaks aastat. Meie kaasvõitlejatel oli kaks aastat rohkem aega, et ettevalmistuda," ütles Lalovic.

Lalovic ütles, et maadlustrikoo vahetus Kreeka-Rooma maadluses on tõenäoline muudatus Olümpiaks:

"Trikood peavad muutuma paljudel põhjustel. Nad on liiga vanamoelised. Meil on olnud samad võistlusvormid 20-30 aastat või isegi kauem. Kreeka-Rooma maadlusvormile tulevad ilmselt varukad. Maadlejad higistavad palju, teiseks või kolmandaks ringiks on võimatu haaret saada. Lisaks on oluline, et Kreeka-Rooma ja vabamaadluse trikood erineksid üksteisest juba algusest peale, vaatajatel on lihtsam aru saada, millist ala nad vaatavad".

Lalovici sõnul on neil muudatuste tegemiseks väga vähe aega ja kuigi kõiki muudatusi ei saa rakendada enne järgmist aastat, tuleb need kõikidele liikmetele maikuuks selgeks teha.

"Reegleid tuleb lihtsustada. Ma tahan, et inimene, kes pole kunagi maadlust vaadanud, saab minna hommikul saali ja lahkudes saab aru kõigist reeglitest. Kui asi nii toimiks, käiksid kõik maadlust vaatamas," arvas Lalovic.

"Hetkel on liiga palju ringist välja lükkamist, see ei ole huvitav ei meedia ega vaatajate jaoks. Maadlejate risti panemine viigiseisu lahendamiseks on halb. Oluline on karistada passiivset maadlust. Nii lubame maadlejatel olla agressiivsemad," tõi Lalovic veel välja.

"Me peame kõik teadma, mille eest saadakse punkte - moodus peab olema lihtne ja kiire, mitte nagu praegu. Kohtunikud peavad olema praktiliselt nähtamatud, me ei taha, et neil oleks otsustamisõigus lõpptulemuse üle".

Allikas: Õhtuleht

2 kommentaari:

  1. Download APlikasi ayam bangkok blitar Di Playstore ataupun App Store kesayangan anda BOLAVITA Sabung Ayam
    Info selengkapnya hubungi :
    BBM: BOLAVITA
    WeChat: BOLAVITA
    WA: +6281377055002
    Line : cs_bolavita
    Live Chat : www.bolavita.site

    VastaKustuta